Zasebnost

Kdo smo

Naslov naše spletne strani je darila-grafix.si

GRAFIX, DARJAN ČEH S.P.
Pacinje 6,
Pacinje, 2252 Dornava

Davčni zavezanec: NE
DDV ID številka: 47771518
Matična številka: 3116298000
SKD: M74.100 – Oblikovanje, aranžerstvo, dekoraterstvo
Datum vpisa: 1.9.2006

Kakšne osebne podatke obdelujemo?

Če uporabljate naše storitve, zbiramo različne vrste vaših podatkov, kot so vaše uporabniško ime in geslo, vaši kontaktni podatki in druge nastavitve. Če pri nas opravite nakup oziroma si ustvarite račun, obdelujemo tudi ime in priimek, vaša naročila in podatke, ki si jih nastavite na svojem računu.

Obdelujemo naslednje osebne podatke:

 • Identifikacijski podatki, ki obsegajo ime in priimek, uporabniško ime in geslo ter ID za DDV, če ste pravna oseba;
 • Kontaktni podatki, ki obsegajo osebne podatke, s pomočjo katerih lahko stopimo v stik z vami, predvsem e-naslov, telefonsko številko, naslov za dostavo in naslov za račun;
 • Vaše nastavitve, ki obsegajo podatke o vašem računu, predvsem shranjene naslove za dostavo, profile, naročila na novice, vaše ocene in komentarje o artiklih in storitvah;
  podatke o vaših naročilih, ki obsegajo predvsem podatke o naročenih artiklih in načinu plačila, vključno s številko bančnega računa, ter podatke o reklamacijah;
 • Podatke o napravah s katerih dostopate do spleta, kot so IP naslov in z njim povezana lokacija, ID naprave, njeni tehnični parametri, kot je operacijski sistem, različica, ločljivost zaslona, izbrani brskalnik in različica le-tega;

Nedejavni uporabniški računi bodo samodejno izbrisani po šestih mesecih od datuma registracije, neizpolnjena/neuspešna in preklicana naročila bodo shranjena za obdobje sedmih dni. Medtem podatke o uspelih naročilih hranimo za obdobje pet let, po izvedbi, ki je zakonsko določen rok zastarelosti.

Zakaj obdelujemo podatke?

Če obiskujete spletne strani naše spletne trgovine, na katerih uporabljamo tudi piškotke; vaše podatke uporabljamo za ugotavljanje števila obiskovalcev in izboljševanje naših storitev (možnost, da si spletišče shrani Vaše geslo in pripadajoče uporabniško ime ter Vam s tem pohitri prijavo, možnost, da si spletišče zapomni Vaš naslov dostave in Vam s tem izboljša nakupovalno izkušnjo in Vam olajša ter pohitri nakupovanje). Če ste pri nas registrirani, vaše podatke uporabljamo za vodenje vašega računa. Če pri nas opravite nakup, vaše podatke uporabljamo za obdelavo vašega naročila, zaščito naših pravnih zahtevkov in izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

V zavihku E-fotokopirnica zbiramo vaše osebne podatke za obdelavo naročila, podani kontaktni podatki bodo uporabljeni le za obveščanje o stanju vašega naročila in za možna dodatna vprašanja.

Če dovolite uporabo piškotov, izjavljate da ste polnoletna oseba in prostovoljno dajete privolitev za obdelavo svojih osebnih podatkov. S to privolitvijo se strinjate, da lahko kot upravljavec osebnih podatkov za namen analiziranja spletnih obiskov v Vaš računalnik namestimo piškotke in podatke o uporabljenih piškotkih. Privolitev za uporabo piškotkov ni obvezna. Imate pravico, da vašo privolitev za uporabo piškotkov, če ste jo dali, kadarkoli prekličete

Nekatere piškotke neposredno v vašo napravo shranjujejo naše spletne strani. Takšni piškotki nam pomagajo:

 • vašo identifikacijo pri preklapljanju med posameznimi spletnimi stranmi naše domene ter pri ponovnih obiskih. Na ta način si lahko zapomnimo Vašo prijavo;
 • da ugotovimo, če ste nam podelili soglasje v skladu s tem dokumentom;
 • pri ugotavljanju, preučevanju in odstranjevanju napak ter pomanjkljivosti naših spletnih strani.

Tovrstni piškotki so nujno potrebni za delovanje našega spletišča. Če boste na svojem brskalniku onemogočili piškotke, se lahko zgodi, da naše spletne strani ne bodo delovale pravilno.

Nastavitve so Vam zmeraj dosegljive v nastavitvah zasebnosti pod “Domov” v glavnem meniju.

S kom delimo Vaše osebne podatke in kako jih varujemo?

Spletna stran deli vaše podatke o obisku samo s servisom Google Analytics. Vaših osebnih podatkov ne delimo z drugimi osebami. Vaše osebne podatke shranjujemo na zavarovanem strežniku pri podjetju DHH.si d.o.o. (domovanje.com) kjer tudi gostujemo spletno stran.

Kakšne so vaše pravice v povezavi z obdelavo osebnih podatkov?

V povezavi z vašimi osebnimi podatki imate številne pravice. Te pravice vključujejo:

Pravico do dostopa

Imate pravico, da izveste, kakšne podatke o vas zbiramo, v kakšne namene in kako dolgo, od kod vaše osebne podatke pridobivamo, komu jih posredujemo, kdo jih poleg nas še obdeluje in kakšne so vaše druge pravice v povezavi z obdelavo vaših osebnih podatkov. Če niste povsem prepričani, katere osebne podatke o vas zbiramo, od nas lahko zahtevate potrdilo o tem, ali osebne podatke v zvezi z vami zbiramo ali ne, in če jih, imate pravico, da se s temi podatki seznanite. Skladno s pravico do seznanitve lahko od nas zahtevate kopijo obdelovanih podatkov, pri čemer vam bomo prvo kopijo zagotovili brezplačno, vsako nadaljnjo pa proti plačilu.

Pravico do popravka

Če opazite, da so osebni podatki, ki jih o vas hranimo, napačni ali nepopolni, imate pravico, da zahtevate, da jih popravimo oziroma dopolnimo, brez nepotrebnega odlašanja.

Pravico do pozabe oziroma izbrisa

V nekaterih primerih imate pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Vaše osebne podatke bomo v najkrajšem možnem času izbrisali, če je izpolnjen kateri od naslednjih razlogov:

 • Vaših osebnih podatkov v namene, v katere smo jih obdelali, ne potrebujemo več;
 • umaknili ste soglasje z obdelavo osebnih podatkov, pri čemer gre za podatke, za obdelavo katerih je vaše soglasje nujno, mi pa hkrati nimamo drugega razloga za nadaljnjo obdelavo teh podatkov.

Prosimo pa, da se zavedate, da, tudi če bo kateri od opisanih razlogov izpolnjen, to ne pomeni, da bodo vsi vaši osebni podatki kar takoj izbrisani. Te pravice pa ni mogoče uveljaviti v primeru, da je obdelava vaših osebnih podatkov še naprej nujna za izpolnjevanje naših zakonskih obveznosti.

Pravico do prenosljivosti podatkov

Kolikor želite, je Vaša pravica, da zahtevate in prejmete osebne podatke v zvezi z Vami, ki ste nam jih posredovali. Kolikor jih zahtevate, jih boste prejeli v strukturirani, splošno uporabni in strojno berljivi obliki. Hkrati imate pravico, da te podatke posredujete drugim upravljavcem osebnih podatkov, ne da bi Vas pri tem mi (Grafix) ovirali.